Модели за плетене на възглавници за диван. Плетени на една кука възглавници за диван от красиви квадрати с шарка на пуканки

Изберете категорията HAND MADE (308) Handmade за подарък (18) HANDMADE за дома (51) DIY сапун (8) DIY crafts (43) Ръчно изработен от отпадъчен материал (30) Ръчно изработен от хартия и картон (57) Ръчно изработен от естествен материали (24) Мъниста. Ръчна изработка от мъниста (9) Бродерия (107) Бродерия със сатенени бодове, панделки, мъниста (41) Кръст бод. Схеми (66) Артикули за рисуване (12) Ръчна изработка за празника (210) 8 март. РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ подаръци (16) Ръчно изработени за ВЕЛИКДЕН (42) Свети Валентин - ръчна изработка (26) Коледни играчки и ръкоделия (51) Ръчно изработени картички (10) РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ подаръци (49) Сервиз за празнична маса (16) ПЛЕТИВА (773) Плетива за деца (77) ) Играчки за плетене (142) Плетене на една кука (246) Плетени на една кука дрехи. Схеми и описание (44) Плетене на една кука. Малки неща и занаяти (61) Плетене на одеяла, шалтета и възглавници (64) Плетени салфетки, покривки и килими (77) Плетива (35) Плетене на чанти и кошници (53) Плетива. Шапки, шапки и шалове (10) Списания с диаграми. Плетива (61) Кукли амигуруми (54) Бижута и аксесоари (28) Плетене на една кука и плетене на цветя (66) Огнище (470) Децата са цветята на живота (65) Интериорен дизайн (59) Дом и семейство (45) Домакинство (62) Отдих и развлечения (50) Полезни услуги и сайтове (81) Ремонт, строителство сам (25) Градина и вила (22) Пазаруване. Онлайн пазаруване (61) Красота и здраве (208) Движение и спорт (15) Здравословна храна (22) Мода и стил (73) Рецепти за красота (51) Самолекар (46) КУХНЯ (96) Вкусни рецепти (27) Сладкарско изкуство от марципан и захарна мастика (26) Готвене. Сладка и красива кухня (43) МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ (234) Ръчна изработка от филц и филц (24) Направи си сам аксесоари, декорации (38) Декорация на предмети (15) ДЕКУПАЖ (15) Направи си сам играчки и кукли (22) Моделиране (37) Тъкане от вестници и списания (50) Цветя и занаяти от найлон (14) Цветя от плат (19) Разни (48) Полезни съвети (30) Пътуване и свободно време (18) ШИВАНЕ (162) Играчки от чорапи и ръкавици (20) ИГРАЧКИ , КУКЛИ (46) Пачуърк, пачуърк (16) Шиене за деца (18) Шиене за домашен уют (22) Шиене на дрехи (13) Шиене на чанти, козметични чанти, портмонета (27)

Плетени възглавници за диванще добави още повече уют във вашия дом. И за да завържете такива възглавници, просто се нуждаете от малко търпение и време. Майсторски клас по възглавница за плетене на една кука "Цвете"от нашия редовен сътрудник.

Ще изплетем възглавница под формата на цвете.

За да изплетем възглавница с цветя, имаме нужда от:

  • Кука;
  • Прежда (бяла, жълта);
  • синтепон.

Ще започнем да плетем с жълто.

Първо да направим пет бримки и да ги затворим в пръстен.

Сега ще плетем петнадесет единични плетения на една кука вътре.

Подготвителният ред за венчелистчетата е готов.

Променете конеца на бял. И сега ще плетем само за предната част на бримките. За гърба по-късно ще изпълним нов подготвителен ред за нови венчелистчета.

Ние плета единична плетене на една кука за предните стени, двойна плетене на една кука в нов цикъл.

В третия цикъл ще плетем пет двойни плетения на една кука. В четвъртия цикъл едно двойно плетене на една кука и в петото единично плетене на една кука.

Повтаряме. Тоест, отново плетем едно плетене на една кука в бримката, в следващото двойно плетене на една кука, в други пет двойни плетеня на една кука. И така нататък.

Да преминем към подготвителната серия.

Сега плетем за останалите задни части на бримките с жълти конци. И ние ще плетем с единични плетения на една кука целия ред. Във всички втори цикли изпълняваме две колони.


Харесвате продукта и искате да поръчате същия от автора? Пишете ни.

По-интересно:

Вижте също:

Направи си сам триптих от текстилни цветя
Днес Шагинова Лариса ще сподели с нас технологията за създаване на пано с цветя от плат: „След...

"Дъхът на есента"
Срещаме още една прекрасна творба на Албина Николаевна Артемьева - прекрасна есенна м...

Декоративна възглавница "Цветя"
Майсторски клас за това как да шиете красива възглавница за диван за вашия дом със собствените си ръце е представен от Ален Смотрова ...

Декоративните възглавници на дивана са необходими за уют, комфортна почивка и интериорна декорация. Плетете възглавница със собствените си ръцеможе да се персонализира по ваш вкус, като се използва всеки цвят, който подхожда на стила на вашия дом.

Това възглавницата за диван е изплетена от два кръгли мотива, базиран на плетене на зигзагообразен модел в кръг. Горната част на възглавницата прилича на цвете, венчелистчетата се разминават от центъра на гънки, което води до пухкава плетка, която придава обем на възглавницата. Формата на свързаната възглавница е кръгла с назъбен ръб по външния радиус.

За да изплетете възглавница с диаметър 50 см, ще ви трябват около 300 гр. прежда от всякакъв цвят и съответния номер на куката.

Описание на възглавница за плетене на една кука:

Плетете възглавница, започнете от центъра, избрах най-ярката нишка за сърцевината на цветето. Наберете 6 air.p. поставете в пръстена конн.ст. От пръстена плетете 12 st.b / n, затворете този ред в кръг със свързваща колона в първия цикъл.

След това изплетете основите за венчелистчетата. * Наберете верига от 17 air.p. и го закрепете към началния пръстен, като се присъедините към следващия цикъл. Повторете от * още 11 пъти, трябва да получите 12 венчелистчета от вериги от въздушни бримки.

Следва обвързването на венчелистчетата с полуколони. В първия ред направете 2 air.p. повдигане, * плета 8 половин. от бримките на синджира, на върха му от едната бримка изпълнете 5 половин бримки, от втората страна изплетете 8 половин бримки, между листенцата 3 половин бримки. заедно*. Завържете, повтаряйки от * до * всички венчелистчета. Завършете поредица от връзки. във 2-рия повдигащ контур и направете още 1 връзка. подред.

За да направите плетиво релефно, с редуващи се изпъкнали и вдлъбнати ивици, изпълнявайте редици от полуколони, една от предната страна, следващата, обръщайки работата от грешната страна. След като обърнете плетката навън, плетката на реда върви в обратна посока, но трябва да завършите всеки кръгъл ред с връзка. във 2-ра повдигаща линия. Когато плетете полуколони във всеки ред, вкарайте куката в далечните полубримки на колоните от предишния ред.

За плетене на втория ред на обвързване на венчелистчетата, след завъртане на работата, за да изплетете ред в обратна посока, направете 2 въздушни бримки, направете 3 полуколони заедно между венчелистчетата, изплетете 9 половинки от страната на венчелистчето, отгоре по една бримка, изпълнете 5 половинки, от втората страна 9 половинки. и 3 половина. заедно между венчелистчетата. Завържете всички венчелистчета и завършете реда от връзки.

3-ти ред:Обърнете работата, завържете венчелистчетата така: 2 въздушни стр., * 10 половина. от едната страна на венчелистчето, 5 полуст. в горната част на един цикъл, 10 половина. от страната на венчелистчето, 5 полуст. заедно между венчелистчетата*. Повторете от * до *.

Когато плетете възглавница, можете да въведете нови цветове по желание във всеки ред.

Тъй като диаметърът на мотива се разширява, венчелистчетата ще се изправят. Когато външният ръб на мотива на възглавницата лежи гладко върху повърхността без гънки и отговаря на желания размер, завършете плетенето.

Можете да завържете възглавница с по-голям диаметър, за да направите това, продължете да плетете зигзагообразен модел в кръг, като направите 5 полуколони на върховете на един цикъл и 3 полуколони заедно между венчелистчетата, след което в един ред всеки рапорт ще се разшири с 2 бримки.

Възглавницата за плетене на една кука е разнообразие, което отдавна е добро и модерно решение за декориране на цяла стая. Те са абсолютно подходящи във всеки хол, включително и в кухнята. Атмосферата на комфорт и домашен живот се създава от тях върху всеки фотьойл, диван или легло. Плетена възглавница има особен чар и чар.

Абонирайте се за instagram и получавайте свежи идеи за декор и интериорен дизайн всеки ден!

Такива продукти ви позволяват хармонично да подчертаете основния дизайн на цялата къща или апартамент или просто да придадете домашна топла атмосфера на цялата стая.

Ажурното тъкане на плътни нишки ви позволява да създавате необикновени модели и техники. Създаване както на строги монотонни линии, така и на фантастични продукти с фантастични мотиви по ваш вкус.

Доста често плетените плетени възглавници, направени сами, се вземат със себе си, когато пътуват в кола и дори в офиса, за да се отпуснат по време на обяд.

Такива неща ще бъдат добро допълнение към моментите на релаксация или сън, създавайки приятно настроение и атмосфера на приятна релаксация.

Направете сами възглавница за плетене на една кука или купете?

Съвременният автоматизиран свят ви позволява напълно да се отървете от рутинната и старателна работа. Но въпреки това все повече хора прибягват до стари занаяти и техники, създавайки необикновено красиви и качествени неща със собствените си ръце. Ръкоделието за мнозина се превръща в изход и вид хоби.

Много се учат сами, но най-често основите се предават от по-старите поколения. Заедно със знанията за определена техника се предават и образци на готови произведения, материали, а понякога дори цели тайни, които ви позволяват да създавате цели шедьоври на домашен текстил, дрехи и аксесоари.

Плетена възглавница може да бъде въплъщение на вашата идея или фантазия. В допълнение, завършената работа не е необходимо да се принуждава да събира прах и може да се превърне в отлична декорация в къщата.

Такива неща говорят сами за себе си: те са приятни за окото и положително показват уменията на домакинята пред домакинството и гостите. Красиво изработените възглавници винаги могат да бъдат допълнени с пано, одеяло или кувертюра, изплетени със същата техника или цветова схема.

Плетените възглавници могат да бъдат създадени както от едно парче, така и от отделни елементи. Готовата композиция ще има по-елегантна и деликатна форма. А плетените кръгове или квадрати, зашити заедно, напротив, ще добавят пакост и лекота към всеки интериор.

Основното при производството на такава красота е да се изчисли бъдещата й употреба и местоположение. Така че възглавницата да пасва добре на размера на леглото, дивана или стола. И ако е възможно, добре се съчетаваше с тапицерия или постоянно покритие на тази мебел.

Плетена възглавница и нейните характеристики

Преди да решите да направите възглавница със собствените си ръце с плетене на една кука, трябва най-накрая да разберете за себе си всички характеристики и специфики на създаването на такъв ръчно изработен продукт.

В момента има огромен брой различни идеи, модели и модели за плетене на една кука. Те могат да бъдат намерени не само с помощта на специална литература, но и в Интернет.

За това се създават цели сайтове, групи и форуми, където можете лесно да обменяте или да намерите схемата на вашите мечти абсолютно безплатно.

Много е важно, ако нямате достатъчно умения и практика в плетенето, първо да изберете по-лек и семпъл модел. Това ще ви помогне бързо да влезете в курса на такова ръкоделие, да практикувате, да консолидирате основите.

Формата на плетената възглавница може да бъде правоъгълник, квадрат, кръг или овал. По-необичайните форми - звезди, сърца или анимационни герои изискват добри умения и способности.

Допускат се дори монохромни цветове, но много по-често такива продукти се правят ярки и цветни, като се използват от 4 до 8 флорални мотива в процеса.

Могат да имат както строги геометрични плетени детайли, които се повтарят на равни интервали, така и по-креативен израз – със сложни щампи и шарки.

Често по-сложните модели се създават творчески, когато човек започне да създава и плете модели, които иска.

Когато започвате ръкоделие, трябва да вземете решение и за готовата текстура на възглавницата - ще бъде ли тя двустранна, единична, под формата на калъфка или трябва да бъде едно парче с пълнеж?

След окончателното одобрение на модела трябва да вземете решение и за плътността на нишките. Именно те ще ви позволят да създадете по-фина елегантна плетка или едра и груба.

Основният плюс на това ръкоделие е неговата наличност и лекота на производство. Само с няколко основни урока и основите на плетене на една кука на склад можете да създадете красиви декоративни неща за няколко дни.

В този случай можете да използвате вече стара прежда или да използвате стари ненужни плетени неща за това - шалове, шалове, пуловери. Остава за малкото - да изберете правилния размер и номер на самата кука според дебелината на нишките за удобство на завършване на целия процес.

Плетена на една кука възглавница за декор

Преди да започнете да ръкоделие, вие също трябва да решите за себе си крайната цел да използвате това. Важно е да запомните и разберете, че и още повече създадено по този начин е напълно неизгодно да се използва за пряка цел.

Те не могат да се мият или почистват често, така че първоначалната цел е декорирането на стаята. Сега нека да разберем заедно къде можете да приложите тези занаяти.

На първо място, трябва да отхвърлите всички стереотипи и да не плетете възглавница със собствените си ръце, само за да облагородите дивана в хола.

Идеални са за всички кътчета на вашия дом, а и не само. На първо място си спомняме за детската стая – именно там присъствието на ярки и весели играчки на възглавници никога няма да е достатъчно.

Сега нека помислим за нашия комфорт и здраве. Не обичате да пътувате със схванат врат? Тогава малка плетена възглавница ще се превърне в спътник на колата ви или дори в чанта за пътуване на дълги разстояния.

Обичате ли дългите събирания на терасата или откритата веранда? И тук нашите продукти ще бъдат добър инструмент за удобно поставяне и ще ви спестят от студените седалки.

Те също ще станат подходящи в летни вили или селски къщи, където повече от където и да е другаде искате да създадете прост селски стил и вътрешно пространство.

Възглавниците могат да бъдат направени и за определени празници и използвани като част от декорацията на дома. За да направите това, трябва да ги направите малки и след края на тържеството да се скриете до следващия повод.

Можете да създадете ажурни и красиви модели с новогодишна и коледна тематика, Великден, за празнуване на именни дни, Свети Валентин или модерния и обичан през последните години Хелоуин.

Мекият декор е ръчна изработка, способен да създаде невиждана атмосфера, за разлика от щампованите бижута, предлагани ни от хипермаркетите и специализираните магазини.

Плетена възглавница - откъде да започнем?

Всеки може да плете възглавници на една кука. За да направите това, просто трябва да сте търпеливи и наистина искате да създадете нещо ново и необичайно.

За тези, които никога не са плели, струва си да започнете с най-простите, не се колебайте да попитате по-опитни занаятчии за съвет. С течение на времето най-лесните модели се запомнят и работата върви много по-бързо.

За началния етап трябва да се запасите с определени диаграми и чертежи, които могат да бъдат избрани от различни източници.

Плетенето на една кука може не само да се забавлява, но и помага за облекчаване на стреса, има положителен ефект върху нервната система, концентрира вниманието и постоянството. По-опитните занаятчии дори могат да спечелят много пари за това.

Начинаещият също трябва да избере правилния основен инструмент - самата кука за плетене на една кука. Най-често трябва да имате няколко от тях, за да работите с нишки с различна плътност.

Консултанти в специализирани магазини или просто опитни плетачи ще ви помогнат да изберете правилните материали.

Трябва да започнете да плетете с оптималния размер - 3 или 4 номера на куката. Именно те лежат добре в ръката и уверено хващат нишката на преждата, за да създават бързо нови и нови бримки.

Всички диаграми или чертежи трябва да се съхраняват в отделна папка в разпечатан вид. Всеки, който трябва да намери снимка в интернет и да гледа монитора на компютъра през цялото време, не е най-добрата идея.

Плетенето трябва да осигури удобно и добре осветено място. Изтичането на врата, ръцете и гърба е напълно неприемливо тук, тъй като това бързо ще доведе до умора и разсеяно внимание. Освен това трябва да се обърне специално внимание на светлината.

Ако не плетете на една кука до прозорец на дневна светлина, тогава се уверете, че изкуствената светлина е достатъчно ярка, така че да не създава сянка, когато пада. С течение на времето опитът ще дойде и вече няма да се налага да проследявате всеки цикъл в детайли с зрителен контакт.

Опитните плетачи често съчетават самия процес, като гледат интересен филм или общуват с близки.

За да започнете, трябва да се запасите не само с търпение, но и с минимален набор от необходими материали.

За това може да ви трябва:

  • Специална прежда за плетене на една кука;
    важно! За начинаещи е най-добре да изберете акрилна прежда пред камгарна прежда.
  • Кука номер 3 или 4;
  • Малки остри ножици;
  • Схеми или чертежи на желания продукт.

Когато овладеете плетене на една кука, трябва да забележите за себе си няколко малки правила и трикове, които ще ви помогнат да спестите пари и правилно да разпределите работата от самия начален етап:

  1. Когато работите върху любимия си продукт с кука, винаги можете да спрете по средата на работата. Това не е изпълнено със загубата на цикъла или цъфтежа на целия продукт.
  2. С помощта на кука винаги можете да добавяте нови цветове към продукта, без риск да загубите завършеното тъкане. Можете също така да правите паузи и почивки, което е много необходимо за начинаещи.
  3. Цялата работа трябва да се извършва с премерено бавно темпо. Това ще даде чист продукт на изхода, с правилния брой бримки, равна повърхност и ръбове.
  4. След като сте усвоили единичното плетене на една кука, можете да плетете всяко от най-простите неща за гардероба.
  5. Винаги можете да допълните чертеж или диаграма „сами“ с всякакви модели. Можете също така самостоятелно да контролирате плътността на произведения артикул чрез затягане на бримките. С времето и опита това ще стане много по-лесно и лесно изпълнимо.
  6. Направи си сам възглавници, плетени на една кука, е най-добре с по-стегната плетка. Това ще позволи на продукта да запази правилната форма и да не я загуби по време на употреба.
  7. Плетенето на една кука използва много повече материал (прежда) от плетенето. Резултатът обаче винаги е много по-привлекателен. Готовото нещо е по-меко, ажурно и ефирно.
  8. Не трябва да комбинирате много елементи и модели при плетене на една възглавница. Нека това да бъде обща завършена схема или многобройни повторения на малки елементи, които са свързани заедно.
  9. Откажете завинаги всякакви видео курсове или платени списания (литература). Най-често за начинаещи там няма полезна информация, предоставят се само сложни схеми или примери за готови произведения, които могат да бъдат намерени в Интернет.
  10. Най-добрите учители са старши и опитни плетачи, както и пряка практика и свободно творчество. След като сте създали няколко декорационни елемента, можете да създавате сами без подкани и грешки.

Резултати

Можете да създадете плетени плетени плетени със собствените си ръце лесно и просто, само с търпение и получаване на необходимото оборудване. Това ще ви позволи да разнообразите и актуализирате интериора на къщата, създавайки необикновени продукти на вашето въображение.

Те могат да зарадват не само вас, но и да донесат допълнителен доход в бюджета ви, тъй като такива готови произведения в съвременното общество струват много пари. Създавайте във всяко свободно време за себе си, получавайки само удоволствие и положителни емоции от това.

Ръчна изработка за собствено удоволствие!

Ръчно изработените интериорни предмети винаги са му придавали топлина и комфорт. Има много начини да правите красиви неща. В тази статия ще разгледаме плетени, с които можете да украсите диван или да ги поставите на стол.

Има два вида от този продукт:

  • самата възглавница е плетена на една кука;
  • плетените калъфки за възглавници се поставят върху готови възглавници.

Разликата в изпълнението е в процеса на свързване, тъй като в първия случай се зашива плътно, а във втория - с копчета или цип, за да можете да вземете възглавницата.

Майсторски клас номер 1: Плетени възглавници за диван

Ще имаш нужда:

  • кука номер 4;
  • игла с широко око;
  • ножици;
  • многоцветна и бяла прежда;
  • размер на възглавницата 50х50 см.


  • в ъглите на 6 бр.;
  • отстрани - 3 бр.
  • В края се свързваме, като отново издърпваме конеца с игла през съседни бримки. Трябва да получим такъв квадрат.

  • Взимаме бяла прежда и, запазвайки шаблона отстрани 2 пъти по 3 колони, а в ъглите - по 6 колони, плетем такъв квадрат.

  • Променяйки реда на цветовете, изпълняваме 25 такива квадрата.

  • Свързваме малките квадрати в голям с помощта на свързващи бримки, изпълнени от тези страни, които ще бъдат в контакт един с друг. Уверете се, че всички части са с лицето нагоре.
  • За да не се образуват кухини в ставите, те правят колони с едно плетене на една кука от различни страни.
  • Грешната страна на нашата възглавница е направена под формата на един квадрат, направен по същия начин като малките, само с размера на голям квадрат за предната страна. За да се постигне този размер, броят на колоните просто се увеличава с всеки ред.
  • Поставете двете части от дясната страна заедно. Свързваме ги един с друг от три страни със свързващи бримки.
  • Вмъкваме възглавницата вътре и завършваме свързването на четвъртата страна с бримки за плетене или я зашиваме с игла.
  • Нашата дъгова възглавница е готова!

    
    Горна част