ХобиРъкоделие

Най-простият схема на плетене: описание, типове и препоръки

Плетене отдавна е смятан за един тъп въпрос, подходящи само "сини чорапи" и техните баби. Този вид ръкоделие уверено държи водеща позиция в списъците на хобита и занаяти от цял свят. Творения на плетачи са не само традиционните шалове, чорапи и ръкавици: Сега може да се трикотажни рокли, палта, бижута, обувки и дори бански костюми.

В продължение на много момичета, мотивацията за учене е възможността на една кука рокля своите четириноги приятели.
Топло облекло не е евтино в магазините за домашни любимци и чиле, прости изчисления и проста плетене схема може да спести няколко пъти.

Първи стъпки: Първи стъпки

Кой иска да се научи плетиво може да намери купчина полезни съвети. онлайн списание страници Много жени са пълни с фотографии, диаграми и стъпка по стъпка описание на производството на даден продукт.

Лъвският пай от успеха на проекта плетиво - в правилния избор на прежда. Не е необходимо да се втурне към най-евтините пробите, твърдейки, че да се научи и тя ще излезе. Терминът "качеството прежда" включва такива характерните параметри:

  • Процентът на естествени и синтетични влакна.
  • Усукване плътност.
  • прежда сила.
  • Единство на оцветяване и текстура (липса на сгъстяване и raznotsvete прежда в рулони с един и същи етикет).
  • Качествени използват естествени материали (растения и животни).

Ако използвате една добра прежда дори най-простата схема за плетене ще създаде наистина полезно нещо.

Плетачни игли и плетене плътност

В следващата стъпка трябва да изберете най-подходящия инструмент - спиците. Те трябва да бъдат избрани като се има предвид вида на продукта, за да се обвърже с тях, както и избраната дебелина прежда. Оптимумът се счита за използване спици на същата дебелина като спиралата (размер в мм може да се определи чрез прилагане на линията). Дебелината на спиците, производителят се отпечатва върху опаковката е в милиметри в списъка,.

В допълнение, на етикета на почти всяко чиле дава препоръки по отношение на размера на спиците. Повечето начинаещи, докато те се използват свободно да се запази игли в ръцете си, често твърде тясно свързани. Поради това, че има смисъл да изберете иглите малко по-голям калибър от описаното в препоръките, а след това ще има по-голям и това ще бъде по-лесно да плета, когато плетене плат цикъл.

Като следвате тези съвети и избора на прости схема за плетене уроци за начинаещи, можете да доста бързо постигане на осезаеми резултати.

елементарни прост

Когато имате всички необходими материали, можете да преминете направо към вашата плетене. Като първият продукт на много опитни плетачи препоръчваме да изберете шал за директен плат не изисква сложни изчисления и манипулации с добавяне / изваждане на цикли.

В "Най-простият схема на игли за плетене шал" категория ясно спечели различни видове венци. Тяхната същност се крие в комбинацията от лични и backstitches цикли. Също така голямо разнообразие от други модели на тези елементи.

Най-често схемата е гума 1: 1 (една предна линия, една погрешна). Въпреки това, свързан така шал може да отиде твърде гъста и трудно, така че е най-добре да се разгледа възможността за дъвка 2: 2 или английски език (включително подкожно).

Как да се научат да четат плетене схема

За да се разбере моделите за плетене не е трудно. На терена, маркираният клетката, определени икони и символи за всяка линия, които искате да плетат. Една икона може да замени един или повече цикли.

Някои знаци са станали почти конвенционални, те са в една и съща интерпретация използва от много публикации, други могат да бъдат лични схема изобретение разработчици. Във всеки случай, разположени един до декодиране схема на символи.

В схемите, посочени старт плетиво посока и разбирателството (повтаряне елемент от всеки модел). Хоризонталните редовете на схемата съответстват на редовете на трикотажен плат. Често прости модели схеми за плетене ограничен образ само нечетните редове или дори, образувайки предната страна плетиво. Останалите редове всички линии provyazyvayut, тъй като те види (на лицето или сърмени конци). Но в някои сложна схема за формиране на модел се дължи на работата с всички редове от плат.

Шал за една нощ

За да се рови по-дълбоко в процеса на плетене и бързо да стигнете до видими резултати, е препоръчително да се използва обемисти прежда. Можете да вземете гладка прежда с еднакъв усукване или вдигнеш "фантазия" - тънки и широки области. При използване на тази прежда дори проста схема за плетене бързо ще получите интересно платно.

За плетен шал , ще трябва да се съберат на изчисленото количество цикли и плетени тъкани по дължина, с избрания модел.

Работа с модел

Броят на вериги може да бъде изчислена от извадка от плетени нишки да бъдат използвани за производството му. Дори ако на етикета съдържа кълбото на плетене плътност, тази цифра е доста неточен. Това зависи от:

  • Плетене гъстота на конкретни майстори;
  • вида и размера на избраните игли;
  • приложните модел.

Получената проба трябва да се промива и след това се простират на щифта на хоризонтална повърхност на щифтовете. По този начин, изсъхва кърпа и няма да лежи. Алтернативата на промиване може да бъде пара желязо с ефект на пара, но за начинаещи, този метод не се препоръчва поради много нюанси.

Изсушава пробата се измерва преброяване на броя на бримки и редове от 10 cm (ширина и височина) и определи колко линии трябва да съдържа тъкан.

Как да се избегнат големите грешки начинаещи

Дори и голям инструмент диаметър, дебелина прежди и плетене на една проста схема не гарантира автоматично безпроблемно производство на шала. Тези фактори могат значително улесняват работата на плетачи, но успешен резултат също изисква внимание, търпение и постоянство.

Сред проблем, който изисква най-голямо старание, че е възможно да се изброят:

  • Стриктното придържане към схемата (без презумпция и пренебрежение грешка).
  • Своевременно коригиране на неточности (цъфтят и дресинг).
  • Съответствие с оригиналния броя повторения.
  • Внимателното проектиране на ръба на продукта.
  • Съответствие със същата плътност във всички плетиво плат.
  • Естетическата появата на първите и последните редове и пъхна краищата почиства конци.

Във връзка с последното, върховете на влакната е най-добре да попълните трикото на голяма игла. Така че те няма да се открояват, дори и след измиване.

Плетене ажурна модел

Свикнал в света на плетиво, можете да започнете да печелите ажурни продукти. Този тип чифтосване предполага наличието на уеб дупките. Ако ние говорим за летни неща от памук или вискоза, плат ажурна може да бъде почти прозрачна, състояща се от голям брой дупки.

Тъй като препоръките в тази статия са адресирани към начинаещи, там трябва да се разглежда просто ажурна плетене. Схеми такива модели непременно включват подкожно. Вплете в обратен ред, а те само се образува ажурна. Също така, има рецепция, където двете примки заедно provyazyvayut.

Можете да тренирате по такива схеми, които предлагат непрекъснат модел във връзка с някои от елементите на Ажурна, а след това трябва да се премине към по-сложни варианти.

Както и твърди, прости модели ажурна за плетене, диаграми и описания са доклади и повтарящи се елементи. След provyazyvaniya няколко реда любовницата си спомня тези елементи и почти автоматично да се даде алгоритъм.

Краен продукт трябва да се третира по същия начин като модел за изчисляване на цикъла (измиване, изсушава се и се разложи). След тези събития чифтосване изравнени, нещо става мека и придобива желаната форма.

Подарък от сърце

С необходимото внимание на избора на прежди, инструменти и модели на бъдещи продукти проста схема на плетене ще създадат уникален продукт, който ще се превърне в любимо "връхна точка" на гардероб на плетач. Освен това, популярността на занаят дава добавена стойност на дарения, направени на ръка. Ето защо, дори и с минимален опит в плетене, можете да направите отлични подаръци за семейството, приятелите или близките си хора.

Независимо от вида на трикотажни продукт, произведен от ръка, изисква специално внимание: леко измиване със специални средства в топла (не гореща) вода, суши се в хоризонтално положение, като се избягват разтягане. Спазването на тези изисквания ще се увеличи значително срока на експлоатация на трикотаж.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.delachieve.com. Theme powered by WordPress.